Patrimoniul cultural al minoritatilor din Oltenia

Universitatea din Craiova prin Facultatea de Litere în parteneriat cu Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române  și  Institutul Norvegian de Teologie din Oslo, implementează în perioada 2014-2015 proiectul „Revitalizarea și promovarea patrimoniului cultural al minorităților din Oltenia în contextul diversității culturale”.
La Casa Universitarilor din Craiova a avut loc prima seară interculturală din cadrul proiectului. Obiectivul principal al evenimentului este promovarea elementelor de specificitate ale culturii minorităților bulgare și elene în cadrul comunității și diseminarea informațiilor despre viața comunitară a acestora. La eveniment au participat membrii ai Asociaţiei Culturale a Românilor de Etnie Bulgară „Sedeanca” și ai Comunităţii Elene din Craiova.
Publicul interesat de cultura minorităților din Oltenia a apreciat expozițiile de carte, prezentarea istoriei comunităților bulgare și elene, prezentarea de costume tradiționale, gastronomia tradițională dar și momentele artistice.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.