Apel deschis pentru ”Drumuri Brancusiene”

Casa de Cultură “Traian Demetrescu” organizează şi anul acesta în luna august, Simpozionului Internaţional de Sculptură “Drumuri brâncuşiene”, ajuns la cea de-a III ediţie. Dacă anul trecut evenimentul a avut ca temă creaţia literară a lui Marin Sorescu, de această dată opera lui Tudor Gheorghe va inspira sculpturile în piatră de Vrata.
Casa de Cultură „Traian Demetrescu” a  lansat apelul deschis pentru Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri brâncuşiene”, ediţia a III-a. Evenimentul se va desfaşura pe parcursul lunii august la Centrul Multifuncţional din Craiova.
Până la data de 1 mai 2015 artiştii sculptori care doresc să materializeze în piatră creaţia muzicală a maestrului Tudor Gheorghe, trebuie să trimită un dosar de înscriere care să conţină o serie de documente.
Machetele trimise vor trece printr-o etapa de jurizare.
Lucrările vor fi realizate în aer liber la Centrul Multifuncţional iar iubitorii de artă vor putea vedea toate etapele prin care un bloc de piatră trece şi se transformă într-o operă de artă. Cele 8 sculpturi rezultate vor împodobi ulterior oraşul Craiova.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.