O sansa la educatie

Sărăcia în care se zbat multe familii riscă să-i determine pe copiii, buni la carte, să renunţe la învăţătură. Copiii silitori au primit însă un ajutor nesperat din partea unei fundaţii, care îi ajută acum cu bani şi rechizite. Acest program generos funcţionează în toată ţara.
Zeci de elevi care locuiesc în zone izolate din judeţul Dolj au fost în pericol să nu-şi mai poată continua studiile după şcoala generală, pentru că părinţii lor nu îşi puteau permite să-i întreţină la oraş. Copiii silitori au primit însă un ajutor nesperat din partea unei fundatii, care îi ajută acum cu bani şi rechizite. Acest program generos funcţionează în toată ţara. Programul “Vreau în clasa a noua” implementat de Word Vision se adresează copiilor din mediul rural, elevi în clasa a VIII-a la o şcoală generală sau în clasa a IX-a la un liceu ori la o şcoală de arte şi meserii.
Toţi beneficiarii provin din familii defavorizate, în care, de cele mai multe ori, singurul venit este ajutorul social. În acelaşi timp, sunt familii care luptă pentru educaţia copiilor lor şi pentru şansa lor de a avea o viaţă mai bună. Criteriile de selecţie ale beneficiarilor proiectului “Vreau în clasa a noua” au urmărit: să fie elevi cu rezultate şcolare bune, venitul net per membru de familie să nu depăşească 400 de lei, să fie motivaţi şi hotărâţi să continue studiile la liceu sau la şcoala profesională. Odată acceptaţi în proiect, atât copiii cât şi părinţii acestora semnează contracte de angajament pentru finalizarea studiilor liceale.
În cei şase ani de proiect, 948 de elevi au fost beneficiari la nivel naţional. În prezent, în judeţul Dolj, 38 de elevi fac parte din proiectul ,,Vreau în clasa a noua”. Elevi la cele mai bune licee din Craiova, ei sunt un exemplu pentru colegii lor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.