Campania Erasmus+ continua

Campania de promovare şi informare Erasmus+ a poposit în rândul studenţilor de la facultăţile tehnice ale Universităţii din Craiova. Reprezentanţi ai Departamentului de Relaţii Internaţionale împreună cu promotorii Erasmus+ din cadrul organizaţiei ESN Craiova  au vorbit studenţilor despre oportunităţile oferite de bursele Erasmus.
Aproape 2000 de studenţi ai Universităţii din Craiova au beneficiat de experienţa Erasmus din 1997 şi până în prezent. Tinerii care doresc să profite de această oportunitate în anul universitar 2015-2016 sunt aşteptaţi să-şi depună dosarele de candidatură începând cu jumătatea lunii martie.
Universitatea din Craiova va oferi şi suport lingvistic pentru cei care vor fi selectaţi ca bursieri Erasmus.
Filiala ESN Craiova a organizaţiei internationale ESN a luat fiinţă tot ca urmare a unei experienţe Erasmus.
Cuantumul bursei Erasmus este de 500 de euro pe luna în cazul mobilităţilor de studiu şi 700 de euro în cazul mobilităţilor de plasament. Cei care au fost deja plecaţi cu o bursă  Erasmus spun că aceşti bani sunt suficienţi pentru cazare, masă şi cheltuieli curente. O bună parte rămâne şi pentru călătorii şi distracţie. Un mare plus al experienţei Erasmus este îmbunătăţirea competenţelor lingvistice.
Numeroasele avantaje de a studia în străinătate au fost pe placul studenţilor prezenţi la sesiunile de informare.
Echipa Erasmus+ se va afla joi la Facultatea de Agricultură şi Horticultura pentru a prezenta informaţii cu privire la mobilităţile Erasmus+ şi la oportunităţile oferite de Universitatea din Craiova pentru anul academic 2015-2016. În cadrul sesiunilor de informare, reprezentanţii Departamentului de Relaţii Internaţionale şi ESN Craiova vor răspunde tuturor întrebărilor studenţilor interesaţi de bursele Erasmus.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.