Din misterul culturilor in vitro

Tinerii de liceu au pătruns, astăzi, în fascinanta lume a tehnologiilor horticole de înaltă performanță. Aceștia au aflat de la cadrele didactice ale Facultății de Horticultură cum se realizează în condiții de laborator caulturile denumite științific in vitro.

Adolescenții au fost de-a dreptul fascinați să observe modul în care se pot reproduce plăntuțe noi, rezistente la factorii de mediu și care să ofere randament productiv înalt, în condițiile laboratoarelor performante în care se realizează seminariile pentru studenții Facultății de Horticultură.

Elevii au putut să vădă câteva dintre activitățile desfășurate la Facultatea de Horticultură datorită Școlii de vară „Un mediu sănătos pentru viitorul tău”. Surpriza de astăzi a fost doar una dintre multiplele acțiuni desfășurate în cadrul școlii de vară care se desfășoară pe parcursul a două săptămâni.

Facultatea de Horticultură beneficiază de laboratoare moderne în cadrul Infrastructurii de Cercetare în Științe Aplicate aparținând Universității din Craiova și este catalogată ca una dintre cele mai performante din Europa.

ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul românesc și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.