Horticultorii, mină de aur pentru piața muncii

“Urgent! Locuri de muncă, se caută ingineri horticoli!”, așa sună sute de anunțuri de angajare pe site-urile de plasare a forței de muncă. Tot mai mulți români alegsă se dezvolte în zona antreprenoriatului agricol, astfel absolvenții facultăților de profil reprezintă mină de aur pentru angajatori.

A călătorit mult în străinătate, apoi a devenit întreprinzător privat în România, unde a experimentat ceea ce a văzut prin lume. Așa i-a venit ideea creării unei plantații de afine în județul Dolj, pe dealurile comunei Robănești,  aflate la 14 kilometri de Craiova. Principala provocare a lui Codruț Dorel Fratoștițeanu a reprezentat-o găsirea de specialiști în domeniu, soluția a găsit-o la Facultatea de Horticultură din cadrul Universității din Craiova.

Cu ajutorul inginerilor pregătiți la Facultatea de Horticultură din cadrul Universității din Craiova și cu bani din  fonduri europene a ajuns, astăzi, la o producție de zeci de tone de afine, exportate integral în țări din Uniunea Europeană. Plantația de afini se întinde pe 10 hectare,pe dealurile din comuna doljeană Robănești.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.