Pasionat de IT? Îndrăznește. Pasiunea poate să-ți devină job!

Pentru că oamenii sunt motorul principal al evoluţiei,  astazi, vom vorbi cu Cosmin Popa masterand la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică despre  pasiunea pentru programare si avantajele tinerilor care aleg să studieze la Universitatea din Craiova.

  Aparatură de înaltă performanţă şi corpul profesoral foarte bine pregătit sunt doar câteva dintre avantajele tinerilor care aleg să studieze la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică a Universităţii din Craiova.

  Pasiunea pentru IT construiește cariere. Domeniul este cu siguranță unul din cele mai râvnite pe care tinerii îl iau în considerare atunci când se gândesc la dezvoltarea unei cariere, deoarece tehnologiile informaționale sunt într-o continuă ascensiune, garantând astfel un nivel ridicat de siguranță profesională. Deloc de neglijat sunt și beneficiile financiare pe care le are un specialist în acest domeniu.

  Și-a dorit să fie actor, însă drumul vieții l-a orientat către alt domeniu și, astfel, s-a înscris în IT. Cosmin lucrează acum într-o companie germană de top care aduce inovaţia în Craiova.

  Unul din sfaturile pe care Cosmin le dă tinerilor care aspiră la o carieră în IT este să îndrăznească să experimenteze cât mai multe în acest domeniu și să fie pasionați.

  Dezvoltarea soft skill-urilor este un must pentru orice tânăr care dorește să facă performanță în carieră, cu atât mai mult pentru tinerii care doresc să devină specialiști IT.

  Mașini pe circuit, intersecții semaforizate și fel de fel de roboței sunt doar câteva dintre proiectele realizate de  Cosmin împreună cu echipa la concursurile naționale.

  Inovaţie şi spirit de echipă, așa este descris locul de muncă unde Cosmin vrea să rămână angajat.

Chiar dacă acum sunt peste 100 de mii de angajaţi în industria IT, sectorul rămâne domeniul în care îţi găseşti imediat loc de muncă. Companiile vânează angajaţi încă din facultate. Peste 500 de posturi pentru studenţi sunt oferite în condiţii speciale la un târg de locuri de muncă de la Bucureşti. Firmele sunt dispuse să îi plătească în timpul şcolarizării, iar după câteva luni promit să îi angajeze cu contract.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.