Zilele tehnicii studenţeşti la UCv

   Echipe de studenţi din Bucureşti, Cluj, Târgu Jiu, Sibiu, Suceava, Piteşti, Craiova intră în competiţia creativităţii inginereşti la cel mai înalt nivel. Evenimentul, desfășurat la Universitatea din Craiova pe parcursul a două zile, cuprinde atât o parte de comunicări ştiinţifice, cât şi o parte de aplicaţii. „Să cunoaştem mecatronica” şi „Să descoperim mecatronica” sunt cele două competiţii destinate studenţilor şi liceenilor, în care tinereţea, creativitatea şi inteligenţa realizează un adevărat regal al tehnicii viitorului.

  Cea de-a  XI-a ediție a Zilelor Tehnicii Studenţeşti a debutat,  astăzi, la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, din cadrul Universităţii din Craiova. Timp de două zile, echipe de studenţi din Bucureşti, Cluj, Târgu Jiu, Sibiu, Suceava, Piteşti, Craiova intră în competiţia creativităţii inginereşti la cel mai înalt nivel.

  Prin astfel de proiecte se dorește creșterea interesului tinerilor pentru cercetarea științifică, prin promovarea acestora în rândul firmelor de specialitate. Totodată, studenții vor dobândi experiență și se vor familiariza cu tehnica de vârf, spiritul de competiție și standardele impuse la nivel național.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.