Examen la Automatică

Studenții din anul patru de la specializarea Mecatronică și Robotică de la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică a Univesității din Craiova și-au prezentat, astăzi, proiectele ingenioase pentru examenul de la Limbaje de programare a roboților. Studenții și profesorii au făcut echipă bună, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate.

  Mașini pe circuit, intersecții semaforizate și fel de fel de roboței sunt doar câteva dintre proiectele realizate de studenții de anul patru de la specializarea Mecatronică și Robotică a Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică. Tinerii au susținut, astăzi, examenul la disciplina Limbaje de programare a roboților.

   Cei 35 de studenți s-au întrecut în elaborarea de proiecte, care de care mai inovative.

  Ponderea proiectului susținut astăzi este de 60% din media finală a examenului.

   Rolul programării roboților este diversificat și în mare măsură depinde de utilizatori. El poate fi privit din mai multe puncte de vedere: al operării robotului în ansamblu, robotul trebuie să fie sigur și ușor de operat, al aplicației robotului, prin intermediul programării trebuie să se obțină acele elemente specifice sarcinilor pe care va trebui să le realizeze robotul în cadrul aplicațiilor în care se utilizează și al productivității, prin intermediul programării, sistemul robot trebuie să devină cât mai eficient.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.