PROFIZ, o nouă ediţie

Departamentul de Fizică a lansat ediția a IX-a a concursului online PROFIZ adresat elevilor din clasele IX – XII. Competiţia, devenită deja o tradiţie, îşi propune creşterea interesului elevilor de liceu pentru studiul ştiinţelor exacte. La cele 4 etape ale concursului, tinerii vor trebui să răspundă la întrebări despre invenţii epocale, oameni de ştiinţă sau probleme şi experimente celebre din istoria Fizicii. Pana in acest moment s-au înscris la concurs peste 600 de elevii.

Devenit deja o tradiţie pentru Departamentul de Fizică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe, concursul PROFIZ 2019 are ca scop creşterea interesului elevilor de liceu pentru studiul ştiinţelor exacte. La această testare participa peste 600 de elevi . Concursul consta în 3 teste online şi un test final la care vor fi invitați primii clasaţi în ordinea punctajelor după cele 3 etape online. Rezolvarea acestor teste presupune cunoștințe fundamentale din materia de liceu, precum și de cultură generală din domeniul fizicii.
Anunțarea rezultatelor și premierea se va face pe 18 mai. Se vor acorda diplome de participare tuturor elevilor, iar câștigătorii din etapa finală vor fii premiaţi .

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.