Mieii se vând în Piața Chiriac

   La fel ca și în anii trecuți, Direcția Sanitar Veterinară a avizat un singur punct de comercializare și sacrificare a mieilor, Piața Chiriac din Craiova. Deşi în majoritatea judeţelor carnea de miel s-a scumpit faţă de anul trecut, în Craiova preţul este mai mic şi variază între 12 şi 13 lei pe kilogram pentru un miel viu. Craiovenii vor avea la dispoziţie şase zile să cumpere mielul pentru masa de Paşte.

  Sute de miei vor fi sacrificaţi în această săptămână în centrul autorizat temporar din Bănie.

  Primii comercianți au sosit deja în Piața Chiriac. Sunt puțin dezamăgiți pentru că prețul în viu li se pare prea mic în comparație cu munca depusă.

  Nemulțumiți sunt și clienții. Pentru ei, prețul 12-13 lei în viu pe kilogram, este unul mare. Mai plătesc în plus 25 de lei pentru sacrificare.

  Punctul de vânzare şi tăiere a mieilor din Piaţa  Chiriac îşi va desfăşura activitatea începând de astăzi şi până sâmbătă funcţionând pe aceleaşi principii ca şi un abator în intervalul 07:00-17.00. Spațiul dispune de toate dotările necesare și este prevăzut cu toate ustensilele operaţiunilor de asomare, tăiere şi sterilizare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.