„Informare acasă! Siguranță în lume!”.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a lansat cea de-a doua ediție a Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”.Proiectul își propune încurajarea informării prealabile a românilor înainte de a lua decizia de a pleca în afara granițelor țării, precum și stimularea procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru cei care hotărăsc să revină acasă. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale.

Prin această initiative se  urmărește ca tot mai mulți români să își cunoască drepturile și responsabilitățile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când  aceste drepturi le sunt încălcate atunci când se află peste hotare ca turiști, la studii sau în calitate de angajați.

Grupul țintă al inițiativei îl reprezintă, în prima etapă elevii, studenții, profesorii și directorii de școli iar în a doua etapă, persoanele adulte interesate de acțiuni lucrative pe teritoriul altor state.

Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” se va derula în toate cele 41 de județe ale țării și Municipiul București, în două etape.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.