Angajatorii controlați de ITM

  Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj, în control. Inspectorii au verificat în primele 3 luni ale acestui an  modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă și al securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma controalelor au fost aplicate sancțiuni de peste 800.000 lei.

  Inspectorii de muncă din cadrul compartimentelor de control în domeniul Relaţiilor de Muncă au verificat 437 agenţi economici la care au constatat un număr de 267 deficiențe pentru care au dispus măsuri de remediere și au aplicat 105 sancțiuni contravenționale, din care 53 de avertismente și 52 amenzi în valoare de 801.000 lei.

  Tot în aceeași perioadă inspectorii de muncă au depistat 34 persoane care lucrau fără forme legale la 20 de angajatori, fapt pentru care aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 680.000 lei. De asemenea, o persoană fizică a fost sancționată cu amendă de 1.000 lei pentru prestarea de activități lucrative fără încheierea unui contract individual de muncă. În domeniul Securității şi Sănătății în Muncă au fost 338 de controale la care s-au aplicat 284 de sancțiuni contravenționale ce depășesc suma de 166.000 de lei.

 Acțiunile de control au fost  cu caracter inopinat, în domenii considerate sensibile din punctul de vedere al muncii nedeclarate și incidenței evenimentelor în muncă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.