Ziua Jandarmeriei Române

3 aprilie 1850 reprezintă data care ne amintește de întemeierea Jandarmeriei Române printr un opis domnesc al domnitorului Grigore Alexandru Ghica. Acesta a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de “Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Evenimentul a fost marcat așa cum se cuvine și la Craiova în prezența autorităților locale și județene.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj a sărbătorit, într-un cadru festiv, împlinirea a 169 de ani de la înființarea jandarmeriei. La eveniment au luat parte toate autoritățile locale și județene.
Pentru a marca așa cum se cuvine aniversarea, jandarmii doljeni au organizat ceremoniale de avansare, au acordat diplome și au desfășurat un amplu program de exerciții demonstrative.
Astăzi, Jandarmeria Română, structura militară subordonată Ministerului Afacerilor Interne, are atribuții în menținerea și restabilirea ordinii și liniștii publice, transportul și paza valorilor, bunurilor și materialelor periculoase și pentru paza și apărarea obiectivelor de importanță deosebită.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.