Dăruiește timp, donează sânge

Amplă campanie de donare de sânge organizată de Centrul Regional de Transfuzii Sanguine. Mii de pacienți din spitale au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui. Caravana „O șansă pentru viață” se va afla până la finalul săptămânii în centrul Craiovei .Pentru a putea dona sânge, donatorii trebuie să îndeplinească anumite condiții.
Sute de bolnavi internați în spitalele din Oltenia așteaptă sângele oferit de donatori, ca pe o speranță de viață. De multe ori, medicii nu pot efectua operațiile la timp, din cauza lipsei de sânge necesar pe perioada efectuării intervențiilor chirurgicale.
Donatorii au și alte beneficii de natură materială, cum ar fi tichete de masă și o zi liberă de la locul de muncă, la cerere. Cei care au donat astăzi au făcut acest gest pentru prima dată.
Donarea de sânge nu salvează doar viețile altora, ci aduce și beneficii organismului donatorului, prin faptul că reduce riscul de a dezvolta boli grave şi de a suferi un accident vascular cerebral.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.