“Memoria Marelui Război. Monumente din Dolj”

   Cu ocazia aniversării a 104 ani  de la înființarea Muzeului Olteniei Craiova, a avut loc lansarea albumului intitulat “Memoria Marelui Război. Monumente din judetul Dolj”. Ideea proiectului a apărut în toamna anului 2017, considerându-se că Muzeul Olteniei, în cadrul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri, își poate aduce contribuția sa într-un mod original.

   Specialiștii muzeului au demarat activitatea de cercetare pe teren fiind documentate toate monumentele dedicate eroilor din Marele Război existente în localitățile din județul Dolj. În paralel, grație sprijinului acordat de Direcția Județeană pentru Cultură Dolj, s-au putut cerceta documentele referitoare la acest tip de monumente existente în arhiva acestei instituții și care au reprezentat un izvor prețios de informații.

   Albumul se dorește a fi un prinos de omagiu adus celor care s-au sacrificat pentru realizarea idealului național, unirea tuturor provinciilor românești într-un singur stat.

   Apariția acestui album nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Consiliului Județean Dolj și Ministerului Culturii și Identității Naționale.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.