Reuniune transnaţională la ”Voltaire”

   Liceul ”Voltaire” din Craiova este, în această perioadă, gazda celei de-a doua reuniuni din cadrul proiectului de schimb interșcolar intitulat „Educated and Active Citizenship”. Obiectivele proiectului vizează dezvoltarea abilităților de lectură, stimularea creativității, schimbul de experienţă şi bune practici prin cooperare europeană.

   Liceul ”Voltaire” a organizat, astăzi, conferința ”Literatură, stereotipii și identități” la Muzeul Olteniei, Secția de Istorie și Arheologie, iar invitaţi au fost partenerii şcolari din cadrul proiectului „Educated and Active Citizenship”. În cadrul conferinţei fiecare echipaj a prezentat un scriitor național și o operă reprezentativă a acestuia.

  Prin intermediul programului ERASMUS+ „Educated and Active Citizenship”, echipajele țărilor partenere urmăresc să popularizeze la nivelul întregii comunități europene numele unor personalități cultural-artistice care reprezintă puncte de referință  în literatura fiecărei națiuni, motiv pentru care se are în vedere promovarea unor scrieri cu potențial creativ, care să permită transformarea lor în orice formă de artă, inclusiv cea vizuală sau dramatică.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.