Compozitorul Dan DEDIU, DHC al UCv

  A primit cea mai importantă distincție a Universității din Craiova. Titlul de Doctor Honoris Causa i-a fost înmânat astăzi compozitorului Dan DEDIU de la Universitatea Națională de Muzică din București în semn de recunoaştere pentru întreaga sa activitate.

  Universitatea din Craiova a acordat înaltul titlu academic Doctor Honoris Causa profesorului si compozitorului Dan DEDIU de la Universitatea Națională de Muzică din București. Ceremonia de acordare a titlului a avut loc in în Aula „Mihai I al României

  Activitatea sa prodigioasă înseamnă peste 150 de opusuri ce acoperă aproape toate genurile muzicale :patru simfonii şi multe piese pentru orchestră, şase concerte (saxofon, violă, vioară, pian, triplu concert pentru flaut, clarinet, violoncel și orchestră), cinci cvartete de coarde, muzică de cameră în diferite formaţii, muzică pentru pian, coruri si muzică electronica.Lucrările sale au apărut pe cd-uri în România, Germania, Australia si Olanda.

  Deține  numeroase premii naţionale şi internaţionale de compoziţie şi interpretare la Viena, Dresda, Paris, Berlin, nouă premii ale UCMR, Premiul Academiei Române si  Premiul Enescu. În 1991 a câştigat Premiul I şi Marele Premiu la Concursul Internaţional de Compoziţie „George Enescu” (cu Simfonia I „Lumini tainice”), iar din 2008 face parte din juriul acestui redutabil concurs.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.