„Texte juridice, perspective lingvistice”

In prezenta unui public numeros, Alina Gioroceanu a lansat volumul „Texte juridice, perspective lingvistice” .Cartea abordează o tematică inedită în care se întâlnesc domenii de interes pentru juriști și filologi. Evenimentul a fost găzduit de Casa Universitarilor și a reunit specialiști din domeniul juridic și ligvistic, care au apreciat volumul ca fiind de un real folos societății.

Volumul autorei Alina Gioroceanu “Texte juridice, perspective lingvistice” contribuie la aprofundarea domeniului prin deschiderea de noi orizonturi privind sensurile și semnificațiile limbajului juridic.Evenimentul gazduit de Casa Universitarilor a reunit specialiști din domeniul juridic și cultural.
Analiza relației dintre textele juridice și limbă este aprofundat de autoare original, cu menționarea unor situații și exemple specifice, care evidențiază modalitățile prin care limbajul influențează textul de lege.
Alina Gioroceanu predă limba română contemporană şi alte discipline lingvistice la Facultatea de Litere, iar din 2013 interpretează şi aplică legea, în prezent fiind judecător la Tribunalul Olt, Secţia a II-a civilă şi de contencios administrativ şi local. Continuă simultan şi activitatea publicistică în Mozaicul şi Ramuri.
Lectura cărţii scrise de Alina Gioroceanu ne invita să cercetăm mai departe diversele probleme lingvistico-semiotice implicate de textele juridice.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.