Centura şi rolul ei în trafic

Poliţia Română a iniţiat, astăzi, o nouă campanie în ceea ce priveşte rolul purtării centurii de siguranţă în traficul rutier. Zeci de soferi au primit amenzi și puncte de penalizare pentru nefolosirea centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj se derulează timp de trei zile acțiunea SEATBELT, în cadrul căreia polițiștii desfășoară activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate. Scopul actiunii este de a determina conducătorii auto să conştientizeze rolul purtării centurii de siguranţă în trafic. Aceasta trebuie sa fie purtată de toţi ocupanţii locurilor din autovehicul, inclusiv de cei ai locurilor din spate. Multe dintre victimele accidentelor rutiere nu purtau centura la momentul producerii evenimentului rutier.
Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.Amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta este de 290 de lei si 145 cu plata in 15 zile dar si doua puncte amenda.Şoferii pot să transporte minori doar dacă aceştia din urmă poartă centura de siguranţă sau dacă stau într-un scaun special pentru copii, conform legislaţiei în vigoare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.