Cazierul fiscal eliberat pe loc

    Cazierul fiscal, ușor de obținut. Cei care au nevoie de acest document îl pot obține prin depunerea unei cereri împreună cu actele de identitate la sediile ANAF. Termenul de valabilitate al certificatului de cazier fiscal este de 30 de zile de la data eliberării şi numai în scopul pentru care a fost eliberat.

   Cazierul fiscal reprezintă modalitatea prin care ANAF ține evidența și verifică respectarea normelor fiscale, contabile și financiare. Acesta vizează contribuabilii, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice ori entități care nu au respectat legile fiscale, contabile, vamale sau financiare și are rolul de a preveni și de a combate evaziunea fiscală.

  Solicitarea documentului se face de către contribuabil pe baza unui formular tipizat şi gratuit. Cererea se depune la organul fiscal  la care este înregistrat acesta. Eliberarea certificatului de cazier fiscal se face  pe loc numai personal contribuabilului, respectiv reprezentantului, sub semnătură, cu condiţia prezentării actului de identitate şi a împuternicirii, după caz.Termenul de valabilitate al certificatului de cazier fiscal este de 30 de zile de la data eliberarii şi numai în scopul pentru care a fost eliberat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.