Cafeaua la nisip

Cu lapte sau neagră, cu zahăr sau amară, fiartă la ibric sau făcută la un espressor modern, mulţi dintre noi nu ne putem începe ziua fără ea. Cafeaua de dimineaţă, ca parte din obiceiurile zilnice ale craiovenilor, este consumată cu plăcere fiind un stimulent mental de la primele ore. Cafeaua la nisip ne surprinde  de fiecare dată cu gustul puternic și modul de preparare.

    O cafea turcească adevarată implicp firberea cafelei proaspăt măcinate într-un ibric de cupru denumit „cezve”. Cafeaua turcească nu ajunge niciodată la punctul de fierbere, pentru că se ia de pe foc imediat ce spuma începe să se ridice. În fiecare ceașcă se pune o linguriță din această spumă, iar ulterior se toarnă cafeaua fierbinte, tare și aromată. Cafeaua turceasca trebuie lăsată câteva minute, pentru ca zațul să se așeze.

   Consumatorii au devenit mult mai selectivi, degustarea unei cafele în oraș nu mai este legată doar de un moment de socializare, ci a devenit un prilej de explorare a unor gusturi noi. Clienții doresc să afle mai multe despre originea cafelei, modalitățile de preparare și coordonatele care fac din degustarea acesteia o adevărată desfătare. Se observă, de asemenea, o tendință de creștere a segmentului premium, consumatorii  fiind din ce în ce mai atenți la calitatea produsului.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.