Înscrierea la clasa pregătitoare

Prima etapă din procesul de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare a început astăzi. În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, pot fi înscriși după ce sunt evaluați de specialiști.

De astăzi a început agitația pentru părinții copiilor care de la anul trebuie să meargă la clasa pregătitoare. Mai liniștiți sunt cei care s-au interesat din timp unde își pot duce copiii la clasa zero și în ce condiții.

La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscrisi la școală dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Fiecare unitate de învățământ în care funcționează clasa pregătitoare trebuie să organizeze Ziua porților deschise, pentru ca părinții să vadă în ce condiții vor învăța copiii. De asemenea, fiecare școală, trebuie să afișeze numărul de clase pregătitoare care vor funcționa în anul școlar 2019-2020.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.