Înscrierea la clasa pregătitoare

Peste 5000 de copii sunt așteptați, anul acesta, să se înscrie în clasa pregătitoare. Conform calendarului, cererile de înscriere la școlile alese se pot depune, fie online, fie direct la sediul acestora, începând cu 4 martie.
A apărut metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar, pentru anul 2019 – 2020. În județul Dolj sunt, conform planului de școlarizare aprobat, peste 5.100 de locuri disponibile.
Metodologia prevede că la clasa pregătitoare sunt obligatoriu înscriși copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2019, inclusiv, în timp ce copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie și 31 decembrie 2019 pot fi înscriși în clasa pregătitoare cu condiția să dea un test de evaluare psihosomatică.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, au prioritate la înscriere în clasa 0 sau în clasa pregătitoare copiii care sunt în circumscripţia şcolii, adică locuiesc pe străzile adiacente şcolii. Excepție fac cazurile în care într-o şcoală numărul cererilor de înscriere primite de la părinți al căror domiciliu se află în afara circumscripției școlare este mai mare decât numărul de locuri libere. În această situație,şcoala va aplica criterii de departajare generale și specifice.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.