Experţi UE, reuniţi la Craiova

“Măsuri de reîntoarcere acasă şi de informare pe tema traficului de persoane”, acesta este primul eveniment desfăşurat în marja deţinerii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la Craiova şi este un pionierat al întâlnirilor la acest nivel prin tema propusă.
Programe de reîntoarcere în țară a cetățenilor plecați să muncească peste hotare, informarea corectă pe tema traficului de persoane sau alte riscuri la care această categorie de cetățeni se expune, acestea sunt o parte dintre subiectele dezbătute, sâmbătă, la Craiova în cadrul unei întâlniri a experților din Uniunea Europeană și organizată la inițiativa Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Evenimentul s-a înscris în seria acțiunilor pe care România le va desfășura cu ocazia deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene.
România a adus pentru prima dată pe masa dezbaterilor problematica diasporei în context european, imigraţia în ţările UE şi traficul de persoane, victimele sclaviei moderne.
Evenimentul a reunit în Bănie experţi din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi alţi invitaţi.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.