Ziua Națională Constantin Brâncuși

Se împlinesc 143 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi. Operele sale au revoluţionat arta plastică, marcând – prin stilizare – o evadare din tiparul liniilor şi formelor clasice în sculptură. La Craiova, la Muzeul de Artă se găsesc o parte din cele mai importante lucrări ale marelui sculptor care pot fi admirate oricând .

     Astăzi este marcată Ziua Națională Constantin Brâncuși, la 143 de ani de la nașterea sculptorului. Constantin Brâncuși s-a născut la 19 februarie 1876, în Gorj și din 1904 s-a stabilit și a creat la Paris, unde s-a stins din viață în 1957 la Paris, în Franţa figură centrală în mişcarea artistică modernă, este unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.

    În Muzeul de Artă din Craiova sunt expuse șase opere ale marelui sculptor și mai multe obiecte personale ale acestuia.

   Operele lui Constantin Brâncuşi se vând la case de licitatii pe sume mari şi foarte mulţi dintre bogaţii lumii sunt gata sa  plătească o parte din avere pe ele. Constantin Brâncuşi este considerat un inovator, fiindcă a eliberat sculptura de imitaţia mecanică a naturii, a împletit ca nimeni altul spiritul şi sensibilitatea, exprimând însăşi esenţa lucrurilor, dinamismul formelor, combinând în operele sale simplitatea artei populare româneşti cu rafinamentul avangardei pariziene.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.