Romii vor soluţii pentru problemele lor

   Viitorul romilor, dezbătut într-o conferință internațională la Craiova .La eveniment au fost prezenți reprezentanți din România  dar și din Bruxelles care au oferit soluții pentru problemele cu care se confruntă în Europa.

  Institutul pentru Politici de Dezvoltare  și Centrul Cultural al Romilor „O Del Amenca a organizat la Craiova conferința internațională “Mobilitatea romilor în interiorul UE – dincolo de retorici”. În cadrul evenimentului au fost abordate problema mobilității romilor în interiorul Uniuni Europene, identificarea de propuneri și soluții concrete din partea participanților: reprezentanți ai instituțiilor europene, membri ai Parlamentului European, reprezentanți ai ambasadelor Italiei, Suediei, Franței și Germaniei, autorități naționale și locale din România, precum și reprezentanți ai societății civile rome.

  Prin organizarea conferinței se dorește ca autoritățile implicate să își asume un rol responsabil atunci când se angajează în acorduri care au o consecință directă asupra vieții romilor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.