Protest la Baroul Dolj

       Avocații din Baroul Dolj au început protestul și timp de 13 zile vor purta banderole albe pe braț. Ei solicită încheierea unui nou Protocol cu Ministerul Justiţiei, în condiţiile în care, în prezent, este în vigoare un Protocol din 2015 conform căruia onorariile pornesc de la 130 de lei brut.

       Avocații din Baroul Dolj vor protesta începând de astăzi, cu privire la nivelul și modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu, față de refuzul Ministerului Justiției și Ministerului Public de a renegocia cuantumul acestor onorarii.

Până în 24 februarie, avocații se vor prezenta în cauzele penale în care sunt repartizați din oficiu purtând o banderolă albă pe braț, apoi între 25 februarie și 10 martie vor asigura asistența judiciară exclusiv în cauzele penale în care se discută măsurile preventive, urmând ca din 11 martie să nu mai asigure asistența judiciară, la început câte 30 minute pe zi, timp de o săptămână, apoi pe termen nelimitat, până la identificarea și aplicarea soluțiilor la problemele lor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.