Beneficiile ceaiului de Echinaceea

   În plin sezon de răceală și gripă, pe lângă medicamente, reprezentanții plafarelor ne recomandă și produse naturiste cum este Echinaceea.Ceaiul are puterea de a creşte imunitatea şi de a reduce riscul gripei şi a febrei. Tratamentul cu Echinaceea nu trebuie sa depăşească 8 săptămâni.

   Atât rădăcinile cât și florile de echinaceea constituie un remediu excelent împotriva virozelor respiratorii, gripei, bronșitelor și a altor infecții. Această plantă medicinală, de proveniență americană, este folosită de foarte mult timp datorită proprietăților sale antifungice și de fortificare a sistemului imunitar, ajutând astfel la scurtarea duratei de manifestare a afecțiunilor.

   Deşi are foarte multe efecte benefice, Echinaceea are şi câteva minusuri. Persoanele care au un sistem imunitar slab pot să dezvolte anumite alergii la acest ceai şi de aceea este recomandată o vizită la medicul de specialitate înainte de a începe o cură cu Echinaceea. Aceasta nu se administrează în cazul bolilor imune sau autoimune cronice.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.