Transport gratuit pentru elevi

Consiliul Judetean al Elevilor Dolj a initiat o campanie prin care doreste sa obtina gratuitate la trasportul in comun pe liniile RAT Craiova. Reprezentantii elevilor au discutat cu mai marii orasului si au gasit intelegere. Specialistii primariei cauta deja solutii legale pentru ca elevii care invata la scolile craiovene sa nu platesca niciun ban pentru transport.   

Prin acest demers, Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj îşi propune să faciliteze accesul beneficiarilor primari ai sistemului de învăţământ la educaţie, considerând subvenţia solicitată spre acordare ca fiind “o investiţie, nu un cost”.

Ideea transportului in comun pentru toti elevii care invata in Craiova a fost imbratisata de catre conducerea primariei. Edilii urbei au purtat deja discutii si cu reprezentantii RAT pentru a stabili clar pasii ce trebuie facuti.

In acest moment elevii ce invata in scolile craiovene platesc doar jumatate din costul unui abonament. Edilii orsului se asteapta ca atunci cand transportul in comun va fi gratuit, numarul scolarilor care circula cu autobuzele si tramvaiele RAT sa cresca semnificativ.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.