Vremea virozelor

Numărul virozelor respiratorii, în creştere de la o săptămână la alta. Zilnic, zeci de persoane se prezintă la medic acuzând dureri de cap, stări febrile, usturime în gât şi nas înfundat. Toate aceste simptome au un diagnostic: viroză respiratorie. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj  spun că această creştere a cazurilor de viroze respiratorii este una normală pentru această perioadă a anului. În judeţul nostru nu a fost înregistrat niciun caz de gripă.

   Numărul de îmbolnăviri și viroze a crescut semnificativ. Sunt  peste 750 cazuri de viroze respiratorii  înregistrate   în această perioadă. Medicii îi sfătuiesc pe craioveni ca la primele simptome ale unei viroze să meargă imediat la un consult și să nu ia tratament după ureche.

   Medicii recomandă vaccinarea, evitarea locurilor aglomerate şi prezentarea la urgenţă dacă există motive întemeiate.Mâinile se contaminează ușor și virusul gripal se poate răspândi foarte ușor prin intermediul acestora. De aceea este recomandat, ca măsură de prevenție, spălatul mâinilor cât mai des. Alături de măsuri igienice, cum ar fi utilizarea batistelor de unică folosință, specialiştii recomandă  evitarea aglomerației si a zonelor unde riscul de îmbolnăvire este mai mare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.