Îngrijirea părului iarna

  Temperaturile scăzute nu ne afectează numai pielea ci și părul. Gerul, vântul și zăpada îi dau un aspect tern, neplăcut și îl slăbesc de la rădăcina. Pe lângă o alimentație corespunzătoare, echilibrată în vitamine și minerale, în special zinc și magneziu, ai nevoie si de alte câteva “trucuri” la care să apelezi cum ar fi masca si balsamul pentru hidratare.

  În sezonul rece, părul tău are tendinţa de a deveni mai uscat odată ce temperaturile încep să scadă. De aceea, hidratarea este foarte importantă. Foloseşte, cel puţin o dată pe săptămână, o mască de păr care să-ţi hrănească şi să-ţi hidrateze părul.

  În această perioadă balsamul de păr este foarte important dacă vrei ca părul tău să nu se electrizeze. Aşa că, foloseşte-l ori de câte ori te speli pe cap şi nu foloseşti un tratament special pentru hidratatre. În plus, balsamul face părul mai uşor de pieptănat.În zilele foarte friguroase, acoperă-ţi parul  cu o căciulă. Însă, ai grijă să nu foloseşti materiale sintetice. Acestea pot fi agresive cu firul de păr. De asemenea, ai grijă să nu foloseşti un fes prea strâmt care poate opri circulaţia la nivelul scalpului.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.