Specii de fosile din Mehedinți

Secția de Științele Naturii a Muzeul Olteniei Craiova în parteneriat cu Muzeul Regiunii Porților de Fier – Drobeta Turnu Severin  a vernisat, astăzi, expoziția “Vârstele Pământului – Specii de fosile din Mehedinți”.

Expoziția “Vârstele Pământului – Specii de fosile din Mehedinți” prezintă piese reprezentative de la depozitele jurasice din Șvinița, de la cele miocene și pliocene din Bahna, Malovăț, ajungând până la cele cuaternare de la Salcia.  Publicul craiovean este invitat să descopere patrimoniul paleontologic deosebit al județului Mehedinți ce este concentrate în câteva zone reprezentative care, pentru bogăția, diversitatea și importanța fosilelor au fost declarate arii protejate. Ocrotirea lor și a locurilor în care ele apar la suprafață este determinată de importanța lor paleoecologică și paleogeografică.

În punctul fosilifer Batoți au fost identificate 50 de specii de macrofloră, reprezentând singurul sit cu plante fosil de vârstă Ponțian inferior cunoscut până în prezent, în România.

De asemenea, la Batoți, s-au regăsit resturi fosile de Mammuthus trogotherii de mare importanță științifică în cunoașterea evoluției viețuitoarelor cuaternare.

Secția de Științele Naturii va găzdui expoziția “Vârstele Pământului – Specii de fosile din Mehedinți”, până în luna martie 2019.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.