Prețul energiei, neschimbat

Vești bune pentru consumatorii casnici. Prețul energiei electrice, precum și cel al gazelor naturale nu va fi modificat de la 1 ianuarie 2019.

Prețul energiei electrice pentru consumatorii casnici va rămâne la același nivel până la 30 iunie 2019. Prețul care este în vigoare la acest moment a fost avizat la 1 iulie 2018, când a scăzut cu 3,53%, și este în vigoare pentru o perioadă de un an, respectiv până la 30 iunie 2019.

Nici prețul gazelor naturale nu se va modifica de la 1 ianuarie 2019. Ultima scumpire de 5,8% a avut loc în luna august 2018.

Piaţa de energie electrică a fost complet liberalizată la 1 ianuarie 2018, iar, la gaze, tarifele  vor mai fi reglementate până în anul 2021.

În prezent, consumatorii casnici au posibilitatea de a-şi schimba gratuit furnizorul, în 21 de zile, şi pot încheia contracte cu oricare dintre furnizorii activi pe piaţa de energie electrică din România. Foarte important este faptul ca acest serviciu nu este limitat la o anumită zonă geografică de deservire. În acest sens, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei recomandă clienţilor casnici să studieze cu atenție ofertele furnizorilor și să opteze în cunoștință de cauză .

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.