Calendarul corigențelor 2019

La începutul acestei luni, a fost stabilit calendarul desfășurării examenelor de corigență, în anul școlar 2018 – 2019, pentru clasele din învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional, pentru perioada 15 – 25 iulie 2019.

Elevii din clasa a VIII-a, care au susținut si promovat examenul de corigență, se vor putea înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în cea de a doua etapă de admitere în învățământul liceal sau profesional.

Elevii corigenți care nu se vor prezenta și nu vor promova examenele de corigență vor fi declarați repetenți.

Elevii din clasele terminale de liceu, care vor promova examenele de corigență se vor putea înscrie pentru susținerea examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă 2019.

De asemenea, elevii din anii finali de învățământ liceal, profesional și al stagiilor de pregătire practică, care vor promova examenele de corigență se vor putea înscrie în sesiunea de toamnă la certificarea competențelor profesionale.

În cazul în care curriculumul parcurs este organizat modular, pentru elevii care nu vor promova modulele ce se vor finalize pe parcursul anului şcolar, se va organiza o sesiune specială de examene de corigenţă, în ultima săptămână a anului şcolar.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.