Zilele Roboticii și Mecatronicii

Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică din cadrul Universităţii din Craiova organizează, în această săptămână, Zilele Roboticii şi Mecatronicii.  Elevii, studenții, profesorii și inginerii au parte în cadrul evenimentului de activități dedicate acestui domeniu.

Zilele Roboticii și Mecatronicii încearcă să evidențieze importanța tot mai mare a roboticii și mecatronicii într-o mare varietate de domenii de aplicare. În cadrul activităților desfășurate au fost  prezentate laboratoarele Departamentului de Mecatronică şi Robotică al Facultăţii de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

În această săptămână vor avea loc prezentări ale roboticii şi mecatronicii pentru elevii de liceu și expuneri practice ale studenţilor craioveni în cadrul unei expoziţii la sediul facultăţii.

David este elev în clasa a III-a la Școala Gimnazială “Alexandru Macedonski” și are o adevărată pasiune pentru tot ceea ce înseamnă roboți.  Ghidat de tatăl său,  băiatul a reușit să realizeze într-o săptămână o mașină cu telecomandă.

În cadrul “Zilelor Roboticii şi Mecatronicii Craiovene”  au loc zilnic prezentări  ale departamentului de Robotică şi Mecatronică pentru elevii de liceu.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.