Transportul în comun din Craiova, modernizat!

Sistem modern de e-ticketing la RAT Craiova. Acesta presupune înlocuirea tradiţionalelor abonamente sau bilete pe hârtie cu tichete care vor fi validate în mijloacele de transport în comun prin intermediul tehnologiei de tip contactless. Sistemul include și afișarea în toate stațiile de tramvai sau autobuz a timpilor de așteptare precum și a liniilor ce deservesc respectiva stație.

Biletele pe hârtie vor fi înlocuite cu E-Ticketing la Rat Craiova.De exemplu, pensionarul care beneficiază de un abonament gratuit nu va mai primi de la tonetă suportul de hârtie binecunoscut, ci un card pe care trebuie să-l valideze de fiecare dată când urcă în autobuz. Adică să-l apropie de acel cititor de carduri care va înlocui vechiul compostor. La fel vor trebui să procedeze şi ceilalţi craioveni care au abonament pe RAT. Aceștia trebuie să-şi încarce cartelele la cele cinci puncte de încărcare. Trecerea la acest sistem  se va face  treptat. Timp de aproximativ un an se va merge în paralel cu varianta pe hârtie și cea de tip contactless.

Sistemul include și afișarea în toate stațiile de tramvai sau autobuz a timpilor de așteptare precum și a liniilor ce deservesc respectiva stație. Acesta este primul pas în implementarea, pe mijloacele de transport în comun, a ticketing-ului electronic. Pentru început, vor fi 75 de mijloace de transport în comun dotate cu acest sistem, dar urmează alte 15 autobuze şi 12 tramvaie care vor intra în acest program.

Primăria Craiova va achiziționa autobuze hibrid și 17 tramvaie finanțate din fonduri UE precum și 30 autobuze euro 6 prin contractul cu BERD.

La începul anului viitor aceste contracte vor fi  semnate și aprobate .

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.