Stagii de practică în Austria

Noi oportunități de practică pentru studenţii Universității din Craiova. A fost lansat la sediul INCESA proiectul Facilitarea integrării studenților pe piața muncii prin consiliere și participare la programe de învățare la locul de muncă”. Acest proiect este coordonat de Mișcarea Română pentru Calitate în parteneriat cu Universitatea din Craiova si Facultățile de Automatică, Calculatoare și Electronică, Mecanică și Inginerie Electrică.

Proiectul POCU „Facilitarea integrării studenților pe piața muncii prin consiliere și participare la programe de învățare la locul de muncă”  este coordonat de Mișcarea Română pentru Calitate în parteneriat cu Universitatea din Craiova si Facultățile de Automatică, Calculatoare și Electronică, Mecanică și Inginerie Electrică

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de ocupare al absolvenților Universității din Craiova cu domiciliul în mediul rural prin furnizarea de servicii de consiliere profesională pentru un număr de 270 de studenți, sesiuni de training specializate și stagii de practică atât pe plan local cât și în străinătate.

119 studenți vor fi angajați după încetarea calității de participant. Studenții care au participat deja la stagiul de practică sunt încântați de cunoștințele dobândite la firmele de profil din Austria.

Universitatea din Craiova are în derulare alte 3 proiecte ce au ca scop facilitarea integrării studenților pe piața muncii prin consiliere și participare la programe de învățare la locul de muncă.

Prin astfel de proiecte, se urmărește o corelare optimă a sistemelor de formare cu cerințele de pe piața muncii inclusiv prin mecanisme de anticipare a competențelor și adaptarea programelor de învățământ și instituire.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.