Premii la festivalurile naționale de teatru

Actori și spectacole ale Teatrului Național ‘’Marin Sorescu’’ din Craiova au fost premiate la festivalurile naționale.

Actori ai Teatrului Național ‘’Marin Sorescu’’ și spectacole jucate pe scena naționalului craiovean au obținut importante premii și distincții la festivalurile naționale.

Spectacolul ‘’Salvatorii melcilor’’, imaginat de Bogdan Cristian Drăgan a primit Premiul Special al juriului la Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane 2018, după ce pe 6 noiembrie a fost prezentat la Teatrul Dramaturgilor Români, Bucuresti, in cadrul festivalului. ‘’Salvatorii melcilor’’ este o pledoarie pentru spectacolul de pe scena sau din platoul de firmare, ce ii are in distributie pe actorii Anca Dinu, Petronela Zurba, Geni Macsim, Haricleea Nicolau si Tudorel Petrescu.

Tot săptămâna trecută, spectacolul „Autorul”, de Tim Crouch, in regia lui Bobi Pricop a fost prezentat la cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio şi Forme Noi de la Pitești. Autorul” este o piesă despre ce înseamnă să fii spectator și despre responsabilitățile noastre ca spectatori. În distribuție îi regasim pe actorii Ioana Manciu, Vlad Drăgulescu și Vlad Udrescu. Urmatoarea reprezentatie a piesei este pe 14 decembrie.

Premiul pentru cel mai bun actor în cadrul festivalului de la Pitești a fost acordat actorului Teatrului Național din Craiova, Claudiu Bleonţ, pentru rolurile Tim din piesa „Autorul” și Harry din piesa „Orchestra Titanic” de la Naţionalul bucureştean.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.