Căldură permanent în apartamente

SC Termo Craiova furnizează, de ieri, agent termic și pe timpul zilei. Unele asociații de proprietari înregistrează însă mari datorii și nu beneficiază de căldură.

SC Termo Craiova a luat măsura furnizării agentului termic, pe tot parcursul zilei, în urma scăderii temperaturilor sub 10 grade Celsius pe timpul nopții, trei zile consecutiv. Agentul termic va fi furnizat fără întrerupere până la sfârșitul lunii martie. Vestea buna este că prețul gigacaloriei este același ca și anul trecut, de 220 lei.

Trei asociații de proprietari se află în dificultate și nu primesc agent termic din cauza datoriilor mari acumulate față de furnizorul de căldură. Este vorba de asociațiile de proprietari nr. 14 “1 Mai”, nr. 3 “Știrbei Vodă” și nr. 4 ‘’Mareșal Antonescu’’. Aceste asociații au fost chemate la negocieri, însă până în prezent nu s-a găsit nicio soluție.

Însuși furnizorul SC Termo Craiova are probleme, prin faptul că înregistrează mari datorii către Complexul Energetic Oltenia, motiv pentru care se află în procedură de insolvență. Aceasta a fost prelungită prin decizia instanțelor până în februarie 2020, timp în care SC Termo Craiova trebuie să întocmească un plan de reorganizare. Datoria societății față de Complexul Energetic Oltenia se ridică la aproape 150 milioane lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.