Universitatea din Craiova, în Cartea Recordurilor

Românii au reușit să doboare un nou titlu GUINNESS WORLD RECORDS, după ce miercuri, 31 octombrie, de Ziua Internațională a Economisirii, 13.230 de persoane din 25 de orașe din țară au participat la Cea mai mare lecție de educație financiară. La eveniment s-a alăturat şi Universitatea din Criova, prin cele 12 facultăţi ale sale, iar recordul a fost omologat de reprezentanții GUINNESS WORLD RECORDS.

Cu sprijinul profesorilor de educație financiară din programul Școala de Bani și a partenerilor din cele 59 de locații, 13.230 de români din toate colțurile țării au participat miercurea trecută, cu ocazia Zilei Internaționale a Economisirii, la cea mai mare lecție de educație financiară din lume.   Universitatea din Craiova, prin toate cele 12 facultăţi ale sale, s-a alăturat celor peste 61 locații din țară care au dat startul simultan evenimentului, alături de profesorii de educație financiară din programul Școala de Bani. Peste 1300 de studenţi au participat la lecţia simultană de educaţie financiară în 5 aule din Craiova şi una din Centrul Universitar Drobeta-Turnu Severin.

Recordul a fost omologat, în acest weekend, de reprezentanții GUINNESS WORLD RECORDS, care au fost prezenți în România pentru a participa la tentativa oficială și a certifica numărul de participanți. Pentru ca recordul să fie validat era necesară participarea simultană a cel puțin 5.624 de persoane, acesta fiind numărul de participanți înregistrat în 2013 de o inițiativă similară înregistrată în Statele Unite.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.