DUMITRU PRUNARIU, D.H.C. AL UCV

Universitatea din Craiova a acordat înaltul titlu academic Doctor Honoris Causa primului și singurului cosmonaut român care a călătorit ȋn spațiu, Dumitru-Dorin Prunariu. Ceremonia a avut loc în Aula Regele Mihai I al României.

Doctor Honoris Causa la Universitatea din Craiova. Distincția i-a fost înmânată  cosmonautului  Dumitru-Dorin Prunariu pentru contribuțiile și meritele excepționale pe care acesta le-a adus în domeniul științelor aerospațiale la nivel național și internațional, precum și la dezvoltarea științei și cunoașterii

Ambianta gaudeamus

Reprezentanții Universității din Craiova au prezentat motivele pentru care au considerat că merită titlul de Doctor Honoris Causa.

Dumitru Prunariu rămâne în galeria celebrităților datorită faptului că este primul și singurul român și cel de-al 103-lea om în lume care a zburat în Cosmos. Ca o recunoaștere a meritelor sale, în anul 2017, Uniunea Astronomică Internațională a decis ca numele acestuia să fie dat unui asteroid din centura principală de asteroizi ai Sistemului Solar, acesta numindu-se 10707 Prunariu.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.