Bacalaureat 2019

Calendarul de desfășurare a examanului național de Bacalaureat în anul școlar 2018-2019 a fost aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Ministerul Educației Naționale a aprobat calendarul desfășurării examenului de Bacalaureat pentru anul școlar 2018 – 2019.

Conform acestuia, prima sesiune va începe pe 3 iunie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală in limba română, care va continua și în data de 4 iunie. Între 5 si 6 iunie este programată evaluarea competențelor de comunicare orală în limba maternă. În zilele de 7, 10 și 11 iunie, elevii vor susține evaluarea competențelor digitale, după care în 12 și 13 iunie se vor evalua competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Prima probă scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 1 iulie. Proba la Limba și literatura maternă este planificată pentru 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului pe 3 iulie. Proba la alegere a profilului și specializării, care este și ultima se va suține pe 4 iulie.

Primele rezultate ale examenului se vor afișa pe 8 iulie, când se vor putea depune și contestații. După rezolvarea contestațiilor în perioada 9 – 12 iulie, în data de 13 iulie se vor afișa rezultatele finale. Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27 – 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.

Cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 este programată în intervalul 15 iulie – 26 august. Înscrierile se vor face în perioada 15 – 19 iulie, iar probele scrise sunt programate pentru intervalul 21 – 26 august .

Pe 27 și 28 august va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 29 august evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 30 august și 2 septembrie – evaluarea competențelor digitale, iar pe 2 – 3 septembrie evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

În data de 3 septembrie va avea loc afișarea rezultatelor la probele scrise si depunerea contestațiilor.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate pe 7 septembrie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.