Competiție de inovație pentru elevi

Elevi craioveni din cadrul Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Țițeica” din Craiova au participat la o competiție internațională de inovație în Grecia, în cadrul proiectului ”Erasmus+”. Competiția a avut ca temă principală capacitatea de inovare timpurie în rândul elevilor.

O echipă formată din doi adulți și doi elevi din cadrul Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Țițeica” din Craiova a participat zilele trecute la cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectului ”Erasmus+”, organizată la Katerini în Grecia.

Proiectul urmărește promovarea interesului pentru inovare în rândul elevilor de gimnaziu, prin deschiderea de noi spații de învățare. Acesta este implementat pe o perioadă de doi ani în cinci țări, respectiv Anglia, Grecia, Slovenia, Spania și România.

În centrul proiectului se află elevii, care sunt implicați ca și co-creatori și inovatori pe întreaga perioadă a întâlnirii. Fiecare echipă din cele cinci țări partenere vine cu contribuții proprii și oferă soluții posibile pentru tipul de inovație. La rândul lor, colaboratorii din fiecare comunitate vin cu provocări pentru fiecare echipă de elevi.

Aceste întâlniri urmăresc dezvoltarea capacității de inovare timpurie în rândul elevilor.

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.