Locuri de muncă și dezinteres

Tinerii din județul Dolj, absolvenți de liceu sau facultate, nu par a fi interesați de găsirea unui loc de muncă. Doar 109 persoane au participat, vineri, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, organizată la Casa Studenților din Craiova de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. După o discuție cu angajatorii, 34 de tineri au fost aleși pentru a fi angajați și patru au și primit dispoziție de repartizare în muncă.

Peste 580 de persoane au participat la Bursa Locurilor de Muncă. 109 au fost  absolvenți, iar restul au aparținut altor categorii. 34 dintre acestea au fost selectate în vederea angajării. Cei 53 de angajatori au oferit posturi atât pentru persoanele cu studii superioare, cât și pentru cei cu studii medii.

Piața muncii din România se confruntă cu un deficit de personal, angajatorii plângându-se adesea că nu reușesc să acopere locuri de muncă pe care le au disponibile. Pe lângă românii dornici de un loc de muncă și care fac eforturi să îl obțină, există și categoria celor care se mulțumesc cu banii rudelor plecate la muncă în străinătate sau cu veniturile obținute din ajutoarele de șomaj.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.