Călătorii gratuite prin Europa

Tinerii cu vârsta de 18 ani, provenind din țări membre ale Uniunii Europene pot călători gratuit prin Europa în anul 2019 în cadrul programului DiscoverEU. Pentru aceasta a doua rundă a programului, României i-au fost alocate 456 de bilete. Tinerii cu vârsta de 18 ani au șansa de a călători gratuit prin Europa cu trenul, având posibilitatea să folosească și alte mijloace de transport.

Cea de-a doua rundă a programului DiscoverEU pune la dispoziția tinerilor 12.000 de permise de călătorie gratuite, în perioada 15 aprilie – 31 octombrie 2019.  Durata călătoriilor va fi de maximum 30 de zile.Înscrierea se va face online, începând cu 29 noiembrie pe pagina Portalului european pentru tineret. Rezultatele vor fi publicate în ianuarie 2019, după ce un comitet va evalua aplicațiile și va face selectarea. Calatoriile se vor putea efectua individual sau intr-un grup de maximum 5 persoane.   Locurile sunt alocate statelor membre ale Uniunii Europene în cote fixe. Astfel, pentru România la prima rundă a programului au fost alocate 576 de bilete, iar în această a doua rundă 456 de bilete.

Inițiativa DiscoverEU a debutat în iunie 2018. Peste 15.000 de tineri au avut posibilitatea să călătorească gratuit prin Uniune în cadrul primei ediții. Această experiență personală le-a oferit tinerilor șansa de a descoperi bogăția și  diversitatea culturală a Europei și de a întâlni diferiți oameni din Uniune.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.