Sculpturi în marmură, în centrul Craiovei

Zona centrală a Craiovei se va îmbogăți cu 5 sculpturi în marmură, realizate de artiști în cadrul celei de a VI-a ediții a Simpozionului Internațional de Sculptură ”Drumuri Brâncușiene”.

Primăria Craiova a luat decizia privind amplasamentul celor 5 sculpturi în  marmură, în urma consultării comunității locale, în cadrul simpozionului organizat de Primăria Craiova și Casa de Cultură ”Traian Demetrescu”, având ca temă Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Sculpturile au fost realizate de artiști renumiți în perioada 1 – 31 august și expuse provizoriu pe esplanada Teatrului Național ”Marin Sorescu”. Dintre acestea, două au fost realizate de artiști români, respectiv Petre Virgiliu Mogoșanu și Emilian Popescu.

Acestea au mai putut fi admirate pe acest amplasament doar astăzi, urmând ca de mâine să fie ridicate de reprezentanții RAADPFL, după care își vor găsi locul pe amplasamentele stabilite de autoritățile locale. Lucrările realizate având ca tematică momentul istoric de la 1918 urmează să fie admirate în noile locații atât de craioveni, cât și de turiști.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.