Analize medicale de prevenție

Analizele medicale de prevenție sunt tot mai mult recomandate de medici pentru asigurarea unei stări de sănătate normală. Aceste analize trebuiesc efectuate periodic, fiind gratuite pentru pacienții asigurați.

 

Pacienții asigurați în cadrul sistemului național de asigurări de sănătate beneficiază de analize de prevenție gratuit. Este recomandat ca fiecare persoană asigurată să meargă cel puțin o dată pe an la medicul de familie la care este arondat pentru o examinare clinică și analize de sange.

Consultația de prevenție are rolul de a descoperi și eventual de a trata la timp anumite afecțiuni care nu sunt cunoscute. Cele mai frecvente boli care ne pândesc sunt diabetul zaharat, hepatitele, insuficiența renală și bolile cardiovasculare.

Copiii au dreptul la controale medicale gratuite. Aceste servicii medicale au ca scop urmărirea anumitor parametri în funcție de vârsta pacientului. Pentru pacienții cu vârsta de până la 18 ani se urmărește creșterea și dezvoltarea și depistarea anumitor afecțiuni specifice grupei de vârstă sau sex.

Pentru gravide se acordă consultații prin care se urmărește evoluția sarcinii de la luarea în evidență și până la 4 săptămâni de la nașterea copilului.

Pentru persoanele cu hipertensiune arterială sau care prezinta palpitații este recomandat a se efectua anual un control clinic și o cardiogramă.

Toate femeile trebuie să meargă periodic la medicul ginecolog pentru un examen de rutina si efectuarea testului Babes Papanicolau.

Persoanele asimptomatice cu vârsta cuprinsă între 18 și 39 de ani beneficiază de consultație gratuită o dată la trei ani, iar cele cu vârsta de peste 40 de ani, anual, potrivit Legii sănătății.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.