Start programului ”Investește în tine”

De astăzi, s-a dat startul programului ”Investește în tine”. Potrivit acestuia, tinerii, precum și persoanele cu vârsta de până la 55 de ani, pot accesa credite pentru educație, cultură și sănătate, cu îndeplinirea anumitor condiții.

 

Programul ”Investește în tine”, inițiat de Gurvernul României vine în sprijinul anumitor categorii de persoane care doresc să se dezvolte personal și profesional, oferind credite cu dobândă zero. Dobânda pentru aceste împrumuturi va fi suportată de la bugetul de stat.

 

Între aceste categorii de persoane se numără tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, care pot accesa credite în valoare de până la 40.000 lei. De asemenea, persoanele cu vârsta cuprinsă între 26 și 55 de ani, pot accesa credite de până la 35.000 de lei. Persoanele care sunt salariate pot contracta în plus încă 20.000 de lei.

Condiția pentru toate aceste categorii de persoane este ca sumele accesate să fie folosite exclusiv pentru educație, cultură sau sănătate.

Beneficiarii acestui program trebuie să îndeplinească anumite condiții, respectiv să fie persoane fizice cu cetățenia română și cu domiciliul în România, să aibă vârsta prevăzută în program, să fie cuprinse în sistemul de învățământ sau să urmeze cursuri de specializare sau de reconversie profesională, autorizate de Ministerul Educației Naționale și să prezinte un codebitor, în cazul în care nu sunt angajați.

Creditele pot fi accesate pentru o perioadă de cel mult 10 ani, fiind garantate de stat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.