Stadionul de atletism, între avize și acorduri

Stadionul de atletism din Craiova mai are de așteptat până la demararea lucrărilor de execuție. Deocamdată, acesta trebuie să mai obțină unele avize și acorduri. Vestea bună este că proiectantul a respectat termenul de realizare a proiectului.

Stadionul de atletism, care trebuia construit încă din anul 2016, mai are pași de  urmat până la începerea lucrărilor.

Proiectantul s-a încadrat în termenul de 4 luni de realizare a proiectului, respectiv luna iulie a acestui an, acesta îndeplinind criteriile stabilite de consultantul german. Potrivit proiectului, stadionul este apt să găzduiască chiar și un Campionat European de Atletism, fiind clasificat la categoria IIIA, omologat pentru competiții internaționale.

Până la lansarea licitației pentru desemnarea constructorului, primăria trebuie să mai obțină avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență și acordul Inspectoratului de Stat în Construcții. Acestea necesită timp, astfel că stadionul va mai avea de așteptat până în primăvara anului viitor, când vor demara lucrările.

Întrucât construcția arenei a fost demarată cu ani în urmă, a fost  necesara și o expertiză tehnică a construcțiilor existente.

Investiția, incluzând și proiectarea, se ridică la aproape 5 milioane de euro, sumă ce va fi alocată de la bugetul local.

Stadionul ce se va realiza potrivit noului proiect de execuție va avea o capacitate de 5.000 de locuri și o pistă anexă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.